ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Бившият ни национал Петър Занев даде интервю пред БЛИЦ след раздялата с Пирин. 37-годишният благоевградчанин говори за случващото се в клуба, в който приключи състезателната му кариера.

- Защо се стигна до раздялата ви с Пирин, какви са причините за решението вече да не сте в клуба?
- Не е изненадващо, то е вследствие на случващото се последните месеци в Пирин. Разделихме се по взаимно съгласие. Последните месеци се случиха неща, с които не бях съгласен. Всичко обаче е казано от мен в очите на всеки, а не зад гърба. Държа да подчертая, че не съм говорил на никой зад гърба. Защото в България манталитетът ни е такъв - всеки говори зад гърба на другия. Каквото има, съм го казал в очите. И съм на мнение, че когато работиш на едно място, проблемите се казват и се решават, но те трябва да си останат вътре в клуба, а не да се изнасят и да бъдат обществено достояние.

- Имали ли сте конфликти с колегите си от клубното ръководство?
- Колективът е над 50 човека, нормално е да възникват спорове. Хубаво е да ги има и да се стигне до консенсус и до решаването на проблемите за благото на отбора. Не съм съгласен с някои решения. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

- Едно от тях изглежда е уволнението на треньора Радослав Митревски, който беше наследен от Иво Тренчев. Вие тогава обявихте пред БЛИЦ, че сте научили за решението от медиите, което е доста странно... 
- Да, така беше. Тогава не бях в Благоевград. Разбрах за смяната на треньора от медиите, което е недопустимо. Нищо лично за сегашния треньорски щаб, които правят всичко възможно да изправят отбора. Просто бях изправен пред взето решение.

- Защо се стигна до слабия старт на Пирин този сезон, отборът е предпоследен със само 4 точки в актива?
- Защото това ни е четвърти отбор, който правим последните две години. Реално останаха само 7 човека от миналогодишния тим, привлякохме 15 нови играчи. За ненавременната селекция има причини - финансовото състояние на Пирин. Когато няма резултати, винаги има напрежение. Но сега сме с 15 нови футболисти, които за наше нещастие не проведоха пълноценна подготовка. Реално те се запознават по време на официалните мачове. Това не е Плейстейшън, за да може да направиш отбор за един-два месеца. Процесът е труден.

- Финансово как са нещата в Пирин? 
- Тези въпроси трябва да ги зададете към управителя на дружеството.

- Притеснен ли си за бъдещето на клуба?
- Оптимист съм за бъдещето на Пирин. В годините сме доказвали, че в тежки ситуации, винаги сме се справяли. Трябва всички да гледат в една посока и да работят Пирин да се стабилизира, както финансово, така и спортно-технически.

- Предпоследното място в класирането обаче не приляга на клуб с традиции, какъвто е Пирин. 
- То е олицетворение на тежката ситуация, в която се намира Пирин в момента. Надявам се нещата да се подобряват. Искам да благодаря на отбора - футболисти, треньори, домакин, админстрация, медицински екип, за възможността да работя в клуба, за колектива, който създадохме в тези тежки времена и условия, за мъжеството и характерът, който проявяват. Адмирации за всички хора, които последната година стискат зъби и работят в името на Пирин. Много съм благодарен и на феновете, които в трудни времена се интересуват за случващото се в Пирин и подкрепят отбора. Също така и на хората от старото ръководство, които правеха всичко възможно за Пирин. Желая успех на отбора и треньорите в борбата за оцеляване. Момчетата имат нужда от спокойствие, време и подкрепа, много е важно. Виждате, че в Пирин се залага на много юноши. В първите мачове играхме с 18-19-годишни централни защитници.

- Сега в каква посока поемаш?
- Засега вкъщи. След 21 години професионален футбол, вече мога да обърна повече внимание на семейството ми. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига