Легендата на ЦСКА Петър Жеков за пореден път разкритикува „Титан” и цялата управленска структура на клуба. Според него на „Армията” началниците са много, но футболът на терена го няма. Той изрази мнение, че дори жена му би станала голмайстор на “Армията” при сегашното положение, за което обаче вина няма Радуканов.

„Рибата винаги се вмирисва от главата. За мен „Титан” са виновни и ЦСКА няма да се оправи, докато те са там. Добре че в последно време се взеха в ръце и се оттеглиха от футбола, оставиха други да управляват – Паро Никодимов, с който съм играл, и Майкъла, който по-малко познавам, защото е по-малък. Вярно е, че има популизъм във връщането на много бивши играчи на ЦСКА в ръководството. Много директори, много началници, а няма футбол. Не искам да виня Радуканов, момчето не е виновно”, заяви Петър Жеков пред „ТВ7”.

„Най-голямата грешка беше, че отборът беше взет от „Титан”. Не може да ръководиш едно нещо, което не знаеш. Те на топката викат таралеж. Това е все едно мен да ме назначат за шеф на „Пирогов”, каза легендарният футболист.

„Най-голямата вина на „Титан” беше, че махнаха Стойчо и върнаха Йешич. Подготовката в Турция не е била никаква подготовка. Наложи се отборът да води две подготовки, за да може да играе слабо като сега. Пак се очертава нулева година. Като всяка година при „Титан” пак ще се започне отначало, пак ще умуваме как да сме първи и да спечелим купата”, сподели още Жеков.

Той похвали националния селекционер Любослав Пенев за работата му, но подчерта, че класирането за световното в Бразилия ще бъде много трудна задача. Той говори и за профила си в социалната мрежа “Фейсбук”, където е много активен.

„Димитър Пенев няма да знае как да отвори “Фейсбук”, няма да знае как да включи лаптопа или компютъра. Не знам защо моето поколение не се интересува от това. Не е толкова трудно, а и всички сме пенсионери, толкова ли са заети?”, запита той.