Голмайсторът на България за всички времена Петър Жеков изрази възмущението си пред БЛИЦ във връзка с липсата на кадри от най-великия гол в кариерата му.

Става въпрос за попадението, което отбелязва с екипа на ЦСКА срещу Левски на 24 март 1973 година. Тогава Бате Петьо пори синята врата с мощна тупалка от далечно разстояние, носейки победата с 2:1

Според „червените” фенове шутът е от центъра, а според „сините” – от 30 метра.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Ей затова искам да се пуснат кадрите! За да им запуша устите на тия разбирачи. Левскарите имам предвид. От много време се опитвам да намеря запис на мача, ама удрям на камък”, ядоса се Жеката пред БЛИЦ.

„Няколко пъти съм говорил с по-стари оператори от БНТ. Даже сега през лятото, като беше световното в Русия, бях в националната телевизия. И пак зададох този въпрос. Викам им: „Защо от Левски – ЦСКА 7:2 от 1968 година имате кадри, а от моя гол, дето е по-късен мач от 1973-а, няма!”. И знаете ли какво ми отговориха: „Когато умреш, бате Петьо, тогава ще пуснем записа!”.

Нарочно го крият и не го показват! Искам най-после да се види, че голът ми е почти от центъра – някъде от 45 метра, а не от 30, както на ония им се иска!”, отсече Жеков.

На въпрос на БЛИЦ: „Защо Моуридес спря да вкарва голове с червения екип”, легендарният нападател отговори така:

„Ами питайте го него! Аз обяснение конкретно нямам. Започна добре момчето, после нещо се секна. Вероятно става въпрос за психологичен проблем. Но той ще се вземе в ръце, а и в ЦСКА вече е Али Соу – така че, има кой да вкарва”.
БЛИЦ СПОРТ