Петър Жеков ще бъде част от Надзорния съвет на ЦСКА, поне докато ак­циите на клуба са в ръце­те на "Лира Инвестмънтс". Основната задача на Же­ков ще бъде да надзирава работата в ДЮШ и да се занимава с подбора на мла­ди таланти в представи­телните формации на от­бора. Пред "Тема Спорт" той разкри кога ще започ­не своята работа и в как­во ще се състои неговата дейност. Големият голмайстор сподели и своите впечатления за играта на отбора в първите три кръга от първенството.

"На ЦСКА му предстои да печели титли - все съ­щото от 1948 година на­сам. Няма значение, че вече собственикът е друг. Аз все още не се водя офици­ално на работа. Трябва първо името ми да бъде вписано в Агенцията. Си­гурно от другата седмица всичко ще бъде готово и ще започна своята дей­ност. Както знаете, тряб­ва да надзиравам работата в ДЮШ. Също така ще подбирам таланти, които да привлечем в школата", разкри Жеков.

"С тези футболисти ра­ботата няма да я бъде. Задължително трябва през зимата да вземем други. В момента основният проб­лем е, че играчите не си знаят дори малките имена, обаче те и по принцип не са за отбор от ранга на ЦСКА. Имаме нужда от подсилване, иначе няма да можем да гоним сериозни цели", допълни още леген­дарният голмайстор.