Флорентин Петре се чувства тежко в България, зле му е, че напоследък не може да се добере до основния състав на ЦСКА.

"Зафиров е добър треньор, но мисля че не ме познава като футболист. Последните няколко мача не играх. Надявам се вече да ме пускат титуляр. Пожелавам успех на господин Андоне в Рапид, искам те да минат по точки Стяуа, поне така се надявам", заяви Петре пред румънските медии, цитиран от българския сайт romanian-football.com.

Нисичкият румънец се изказа ласкаво за Адалберт Зафиров. "Той е много добър. Прави красиви тренировки, а е хубаво, че е бивш играч на ЦСКА. Аз не го познавам много добре, но по-лошото е, че и той не ме познава", казва Петре.

На въпрос с кой треньор е по-добре - с Йоан Андоне или със Зафиров, футболистът отвръща - "И с двамата е добре. Трудно ми е да преценя. Ние с Панку оставаме тук, искаме да спечелим титлата. Много ме хвана яд, че ни отстраниха за купата, защото това бе по-лесен за спечелване турнир."

Петре добавя, че се е чувствал доста зле на Великден, защото ЦСКА е имал мач и поради тази причина не е успял да се върне в родината си. "Панку беше по-добре, защото семейството му е при него", казва за сънародника си Петре. /БЛИЦ