Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че изваждането на Литекс от "А" група е много лоша новина за българския футбол. Според него преднината на "орлите" в класирането след анулирането на резултатите на "оранжевите" може да разконцентрира футболистите на разградчани и поради тази причина той я определи като "нож с две остриета".

"Това, че ще имаме преднина от пет точки е нож с две остриета. От една страна е хубаво, че ще имаме аванс, но дано това не повлияе на концентрацията на футболистите. Изваждането на Литекс е много лошо за българския футбол, тъй като това е отбор с традиции и класа, но законите трябва да се спазват. Дано скоро и те, и ЦСКА, и Локомотив (София) се завърнат в "А" група, където им е мястото", коментира Петричев след контролата на тима му с Виктория (Пилзен) спечелена с 2:1.

За двубоя шефът на "орлите" завяи, че се е получила доста добра контрола с мъжка игра срещу сериозен противник.

"Доволни сме от срещата. Имаше малко напрежение на моменти, но това е заради мъжката игра. Чехите на моменти бяха малко по-груби от необходимото, но има такива двубои. Ние вървим по нашия си план и за селекцията се работи в дългосрочна перспектива", каза още Петричев. 

  "А" група, сезон 2015/16 - програма, резултати и листа на голмайсторите "Б" група, сезон 2015/2016 - програма, резултати и класиране Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg