Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че до няколко дни шампионите ще решат дали да пуснат националите в отбора за контролата на България с Румъния на 7 февруари. Датата не е официална от ФИФА и клубовете не са длъжни да изпращат футболистите си за мача. Освен това по същото време разградчани ще бъдат на лагер в Испания.

"Не мога да кажа в момента дали пускаме националите си. Първо трябва да говоря с треньора Георги Дерменджиев. Това е нещо ново за нас и имаме по-малко време за подготовка от останалите отбори, защото на 15 февруари играем за Купата с Берое. Няма да пречим на Ивайло Петев в усилията му да направи представителния тим по-силен. Желаем му успех, ще видим с какво можем да помогнем, но до 1-2 дни ще има отговор дали пускаме националите си", каза Петричев пред TV7.

Той коментира и вчерашната контрола с германския втородивизионен Гройтер Фюрт, спечелена от разградчани с 1:0 - "Хубавото е, че няма контузии. Като за първа контрола се получи здрав мач с корав немски отбор. Дерменджиев е видял това, което трябва и ще дискутираме този въпрос. Следващата среща е с Динамо (Москва) и очаквам отново здрава среща".

Петричев каза още, че няма на всяка цена да бъдат привличани нови футболисти през зимния трансферен прозорец. "Имаме добре окомплектован състав, който има сили да изнесе пролетния дял на първенството. Ако привлечем някого, трябва да е по-висока класа, за да надграждаме. Но в момента нямаме крещяща нужда от нови. Провеждаме подготовка с настоящите играчи и се надявам, че през пролетта ще видите по-силен Лудогорец. Не мисля, че имаме голяма нужда от селекция", каза Петричев.

Накрая той коментира и ситуацията с Дани Абало и Роман Безяк, чийто договори изтичат и могат да бъдат изпуснати без пари. "Няма промяна в тази посока. С Дани Абало и Рома Безяк разговорите продължават. Преди малко говорих с Абало и отношенията са изключително коректни. Като цяло няма драма, хубавото е, че се чувстват добре в отбора и разговорите ни са колегиални", завърши изпълнителният директор на Лудогорец.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

Нашата група "Н" за европейските квалификации