Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че към този момент времето в Разград е добро и позволява да се проведе дербито с "Левски". Двубоят от 21 кръг на "А" група е в неделя (8 март) от 15:30 часа. Както е известно, един мач (Хасково - Славия) бе отложен заради бедствено положение в региона, а ЦСКА - Берое до последно бе под въпрос.

"Господ беше по-благосклонен към Североизтока, в Разград няма и грам сняг, терените са абсолютно чисти. Има прекрасни условия за футбол, леко преръмява дъжд. Ако прогнозите на синоптиците, че утре няма да вали сняг, се сбъднат, това значи, че ще има всички условия за идеално провеждане на мача. Още в сряда предприехме мерки, пуснахме отоплението на терена. Дори и да завали сняг има голяма вероятност да се запази в идеално състояние тревното покритие. От няколко дни имаме готовност групи хора да чистят терена. Надявам се да подсигурим всички условия за очакваното дерби", заяви Петричев в ефира на Диема Спорт.

"Взели сме мерки, ако навали сняг по трибуните, и от там да го изчистим. Стадионът ще бъде пълен, почти всички билети са продадени", допълни шефът.

На въпрос, имали ли са позиция в Лудогорец, ако целият кръг беше отложен, Петричев каза: "Ние не сме разсъждавали по такава тема, тъй като не съм очаквал да бъдат отложени мачовете."

"Няма кой знае колко неща, които да ме притесняват. Има прекалено много мачове до края и няма как да се отпускаме в нито един от тях, защото знаем, че срещу нас съперниците винаги играят на сто процента. Ако играем слабо, естествено, че губим. Във всеки един сезон при нас настъпва спад, но след това успяваме да намерим себе си", завърши Петричев./БЛИЦ

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015