Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде интервю за предаването „Гонг“ по Дарик Радио. Той сподели, че в тима се настройват за мачовете с Милан, но трябва да са концентрирани и в първенството на България.

"Получи се доста добър лагер. Останах приятно изненадан от мотивацията, която показаха момчетата през целия лагер. Струва ми се, че вече сериозно се настройват за мача с Милан, но ние не пропускаме да напомняме, че мачът с Милан е голям бонус, но най-важното нещо е да станем шампиони. Трябва да мислят в двете посоки, защото виждате, че конкуренцията е висока. Вземаме мерки да ги държим концентрирани", сподели Ангел Петричев.

"Нормално е да мислят за Милан. Вече няколко години играем в европейските турнири с големи отбори. Най-тежките ни мачове в първенството са или преди, или след такива двубои. Ролята на треньорския щаб е да успее да ги накара бързо да превключат от Милан на българско първенство. Нашият отбор е свикнал да играе на няколко фронта. Момчетата са свикнали, но има един момент, в който те се настройват сериозно за големите мачове и малко като че ли подценяват срещите в първенството. Ролята на щаба е да пренастрои момчетата", каза още Петричев.

"Не съм любител на разни теории на конспирациите. За мен реалността е друга. Убеден съм, че феновете на Левски биха били по-щастливи отборът да не вземе трофей, но да не помогне на големия враг да стане шампион. Просто за мен в момента Левски лека-полека стабилизира отбора си. Адмирации за ръководството, че се опитва да постави нещата на една здрава основа. Убеден съм, че Левски ще има различно лице. Математически в плейофа е възможно всеки отбор да стане шампион. Битката ще е доста завързана и за мен лично Левски също е сериозен опонент", сподели Ангел Петричев.

На въпрос дали в клуба ще приемат като драма евентуален неуспех в битката за поредна титла на България, Петричев отговори: "Зависи какво разбирате под "драма". Няма да бъде приятно за клуба и за феновете. Един клуб си личи по това не само как преживява успехите, но и неуспехите. Ние имаме един доста добре функциониращ клуб и можем да излезем от всяка криза."

По темата за представянето в Купата на страната, Ангел Петричев коментира: "Не бяхме надиграни в спортно-технически план. Според мен липсата на късмет и съдийските грешки повлияха. В крайна сметка това е футболът. Концентрираме се в първенството и предстоящия мач с Милан."

"Подготовката на един такъв мач с Милан изисква доста време и усилия. Ние сме в процес на реконструкцията на нашия стадион. Имаше необходимост да се подобри инфраструктурата на стадиона. От общината имат сериозна инициатива да брандират града и това ще допринесе за общата еуфория около мача. Нашите фенове видяха, че изпълнихме едно голямо обещание към тях - мачове от такова ниво да се играят на нашия стадион. От цялата страна има заявки за билети. За съжаление капацитетът на нашия стадион не е толкова голям и това ни изправи пред сериозна трудност. Билетите за домакинството в Разград свършиха. Дадохме приоритет на хората с абонаментни карти. Стадион "Лудогорец Арена" ще е абсолютно пълен. Останаха ни някои организационни неща, които трябва да свършим. Нашият собственик планира скоро да започне и строежът на сектор А. По предварителни заявки ще имаме около 1500 наши фенове за реванша в Италия. Чакам и в Милано страхотна атмосфера. Якуб Швиерчок вече е картотекиран и получихме жълтата му карта", разкри още изпълнителният директор на Лудогорец.

„Изключително съм доволен, защото успяхме да запазим хора, които носят шампионското ДНК на Лудогорец. Много важно е за един отбор да запази хората, които са с манталитета на победители. Един такъв е Светослав Дяков. Много щастлив съм, че ще остане още две години в клуба. Георги Терзиев също е много талантлив защитник, който отклони примамлива оферта от Италия. Дали Светльо Дяков ще остане в клуба и на друга позиция след тези две години? Нека да изминат тези години, в които той ще играе активно футбол. Тогава ще седнем на масата. Ние като клуб също се нуждаем от хора, които знаят какво значи Лудогорец, какво е нивото на работа и нивото на организация. По-лесно е да се облегнеш на хора, с които си постигнал много неща и знаят за какво става дума.”

„Трябва преди всичко да сме наясно, че за състоянието на всеки един клуб поотделно, отговорност имат ръководителите на клуба. БФС е регулаторен орган. Ако човекът, който менажира клуба взема грешни решения, няма бюджет или прави неразумни разходи, който и да е начело на БФС, този клуб няма как да избегне фалит. Моят съвет към всички хора, ангажирани с футбол в България, е на първо място да обърнат внимание на начина, по който функционира техният клуб. Ако днес са работили 12 часа, утре да работят 13. Ако има нужда от промени в Наредбата, клубовете имат достатъчно механизми да въздействат. Мисля обаче, че Наредбата на БФС е добра, защото е взаимствана от УЕФА. Не е толкова важно кой ще е президент ан БФС, а как се менажират клубовете”, обяви изпълнителният директор на Лудогорец.

„Мачовете с Милан са важни и за приходите, които влизат в клубните каси. Всеки един човек може да подкрепя който му е на сърце. В общия климат е важно български клуб да върви напред. Това нещо тегли и останалите. Създава се малко по-оптимистично настроение, когато видиш, че е възможно. Това, което направи Лудогорец в Европа, трябва да е знак, че е възможно. Дълги години живеехме с мисълта, че нашите отбори приключват във втори-трети кръг. А всъщност може да се получи, възможно е”, завърши Петричев.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018