"Футболен клуб Лудогорец ще смени името на своя клубен стадион. Днес ще ходя до Община Разград, за да внеса необходимите документи за процедурата. Очаквам гласуването да бъде през следващата седмица на общинската сесия. Това е част от дългосрочната маркетингова стратегия на нашия отбор", заяви преди минути пред БЛИЦ изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Ръководството на шампионите е внесло искане в Община Разград за преименуване на стадиона от "Лудогорец Арена" на "Хювефарма Арена". Кметът на общината Денчо Бояджиев е подготвил докладната записка по този въпрос, която е предоставена за обсъждане в Общинския съвет. Предложението включва изменение на договора за концесия за строителство с предмет "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера" и е получено в Община Разград от изпълнителния директор на ПФК Лудогорец 1945 АД Ангел Петричев, става ясно от докладната записка.

Мотивите за преименуването на стадиона са, че през последните години компанията на собствениците на футболния клуб Кирил и Георги Домусчиеви - "Хювефарма" ЕООД - София е един от основните му спонсори и допринася в голяма степен той да е конкурентоспособен на големите европейски отбори, като партньорството между двете страни ще продължава и занапред.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Хювефарма" подкрепя мощно Лудогорец вече 10 години и благодарение на това "орлите" са финансово обезпечени и се наложиха като сериозен бранд в България и Европа. С активната помощ на компанията стадионът на Лудогорец придоби европейски вид.

"Сътрудничеството между футболния клуб и дружеството ще доведе до осигуряването на финансови средства, необходими за утвърждаването на клуба като лидер в България и потенциален ежегоден участник в турнирите, организирани от УЕФА и до подпомагане управлението на стадиона", допълни Петричев. 

В докладната записка е посочено също, че това ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града. Документът е включен за обсъждане в дневния ред на предстоящата на 18 декември сесия.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020