Петролен гигант преговаря с “Титан” за ЦСКА, съобщава в. "Стандарт", позовавайки се на два независими източника. Според информация на изданието става въпрос за сръбската компания "НИС Петрол", която започна да изкупува бензиностанции у нас.
 
Връзката е направена от босовете на Цървена звезда. На няколко пъти те се виждаха с Димитър Борисов по повод създаването на Балканската лига. Всъщност пазарлъците са за акциите на ЦСКА, а идеята за новия турнир вече е минало. Сръбският гранд премина в ръцете на "НИС Петрол", където мажоритарен собственик е "Газпром". Петролният гигант купи рафинерията в Сърбия и иска да развива бизнес в целия Балкански полуостров.
 
Досега "Титан" твърдо отричаше оферти за акциите, въпреки че различни фирми опипваха почвата. Перничани обаче не крият, че са готови да вземат веднага 2-3 млн. евро. По-сложен е казусът с дълговете на клуба, повечето от които са всъщност вътрешен кредит към "Титан". Позицията на публиката е ясна - колкото по-бързо стане продажбата, толкова по-добре.