Най-авторитетното холандско "Де Телеграаф" направи кратък очерк на престоя на Желко Петрович в България. Черногорецът не изкара много начело на Ботев (Пловдив) заради серия от слаби резултати.

Местните журналисти отделят голямо внимание на специалиста, защото той живее в Холандия. Освен това е играл в няколко холандски отбора и е бил помощник-треньор и треньор в Ниската земя.  

Заглавието на материала е "Петрович се махна от българската лудница", а в текста пише следното:

"Желко Петрович напусна Ботев по взаимно съгласие и по този начин прекрати рано престоя си във футболната лудница, в която се озова в България. Треньорът, който подписа договор за две години, изживя най-откачените неща във футбола само в рамките на четири месеца. Стигна се дори до детектор на лъжата."

"Миналия месец българската полиция изненадващо нахлува на базата на Ботев. В групи по трима играчите и треньорският щаб са привикани да дойдат при органите на реда. Причината? Тест с детектор на лъжата. Официалната причина е да се провери "лоялността към клуба".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Но подобни методи са използвани да се установи уреждането на мачове в българския футбол, като се питат въпроси дали са приемани пари от други отбори, за да се влияе на резултатите. И до днес отговорите от този тест не са ясни."

"Миналия уикенд воденият от Петрович отбор загуби с 0:3 от съименника си от Враца след крайно съмнителен червен картон за пловдивчани. След мача феновете на загубилия отбор поискаха от играчите да свалят екипите си, защото не заслужавали да ги носят."

"Това не е всичко в тази лудница! Полицията трябваше да удържа около 200 фенове на гостуващия отбор, които чакаха клубния автобус и бяха готови да търсят обяснения от играчите. Но тук не приключва всичко. Петрович пусна като титуляр 15-годишен нападател, а в групата имаше пет момчета на възраст до 17 г., защото голяма част от играчите напуснаха заради забавяне на заплатите", завършва журналистът от "Де Телеграаф", чийто последните твърдения обаче нямат нищо общо с истината.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020