Сред враговете на Димитър Христолов вчера се наредиха старши треньорът в оставка Енрико Пичони и помощникът му Роберто Бифи. Те пуснаха предизвестие до шефа. Двамата предупреждават, че ако до 48 часа не си получат заплатите за 4 месеца, ще сезират ФИФА.

Световната футболна централа едва ли притеснява Христолов, той има да се занимава с далеч по-прозаични неща - неплатени глоби в БФС, борчове към ВиК и Енергото, забавени повече от половин година заплати на играчи и треньори.

Сделката с мераклията за Ботев Антонио Реки пропадна съвсем. Близки до Димитър Христолов обявиха вчера, че италианецът звъннал и казал: "Изчакай още 2-3 дни."

"Не мога да чакам повече", заявил бизнесменът от Крумово и отсвирил Реки.

Сагата между двамата продължи повече от 2 месеца. Уж договорът бе готов в детайли, но пари така и не се появиха и продажбата пропадна, пише "7 дни спорт". Преди Реки още една дузина италианци идваха в Пловдив, за да вземат Ботев, но това чудо така и не се случи. Най-смешна е ролята, която играе Димитър Христолов. Когато стане въпрос за плащане на заплати и текущи разходи в клуба, Христолов се крие: "Клубът не е мой." Когато иде реч за продажба на Ботев, Христолов е ербап: "Давайте 2 милиона и клубът е ваш!" /БЛИЦ