Ботев е даден на ФИФА и развитие по случая се чака в близките дни. Това заяви в интервю за "Кориере дела сера" бившият старши треньор на тима Енрико Пичони. Мустакатия спец е представен като бивш състезател на Кремонезе в Серия "А" и наставник на 12 италиански футболисти в града на тепетата.

"Не получихме дори по една заплата, което е своеобразен рекорд. Пристигнахме в България през септември и досега не са ни платили. Напуснахме всички, но историята не е приключила, защото отнесохме спора до ФИФА и до няколко дни нещата трябва да се изяснят", обяснява Пичони.

"Когато пристигнах през септември първенството беше започнало през лятото и отборът беше на последно място с нула точки. На терена излизаше юношески състав, а футболната борса беше затворена. Затова и помислихме да привлечем италиански футболисти с изтекли договори. Откликнаха 12 души, но поради кризата в Италия имаше опашка от желаещи да играят в нашия Ботев. Сега клубът рискува да фалира," разказва още италианският треньор.

"Ще изчакам още седмица, за да видя как ще се развият нещата. Най-големият, но не единствен проблем на Ботев, е президентът. Всички го мразят, но той не иска да си тръгне. Ако се намери изход, аз съм готов веднага да се върна, но положението е тежко. Междувременно обикалям из България и проучвам отбори и играчи. Вече сме европейски граждани и опитът в чужбина е благоприятен и за футболистите," заключава Пичони./БЛИЦ