Чистката на футболисти в Ботев започна вчера, съобщава вестник "Тема Спорт". Старши треньорът Енрико Пичони намали групата на играчите от 41 на 24. Той уведоми тези, на които ще продължи да разчита занапред, като окачи списък в съблекалнята. В него попаднаха 12 българи - Венцислав Велинов, Румен Попов, Христо Радков, Васил Василев, Петко Василев, Борис Благоев, Чудомир Григоров, Илиян Йорданов, Васил Кочев, Димитър Витанов, Антон Вергилов и Стоян Ангелов. Останалите са чужденци.

17-те футболисти, които отпаднаха от състава, ще се готвят отделно и ако някой от тях се изяви, ще бъде привлечен в мъжкия състав. Италианският специалист мотивира решението си с факта, че не може да работи с толкова голяма група футболисти.

Голмайсторът на Ботев Емануеле Морини се е разболял от грип и има голяма вероятност да пропусне мача с ЦСКА в събота. Това ще бъде сериозен удар по жълто-черния тим, след като за червен картон няма да играе наказаният Иван Караманов. За да не зарази останалите си съотборници, Морини, който се прочу с танците си със стриптийзьорка в нощен клуб, е изолиран от тях. Футболистите на Ботев са уведомени, че ще получат до 20 октомври заплатите си. Клубното ръководство прави всичко възможно да картотекира новите попълнения Даниел Ола, Алберто Ребека, Емил Мбамба, Иларио Лана и Мануел Луис. Защитникът Васил Василев почерпи вчера съотборниците си по случай своя 25-и рожден ден.

Новата група на Ботев.
Вратари: Лука Бриньоли, Венци Велинов, Румен Попов, Христо Радков
Защитници: Димитър Витанов, Чудомир Григоров, Васил Василев, Антон Вергилов, Даниел Ола, Иларио Лана, Фабио Тинаци, Чиро Сириняно, Марко Д'Арженио
Халфове и нападатели: Васил Кочев, Борис Благоев, Илиян Йорданов, Иван Караманов, Петко Василев, Емануеле Морини, Алберто Ребека. Ален Карлет, Джилберто Дзанолети, Масимилиано Брици, Емил Мбамба и Луиш Лопес.

Към тази група ще се присъединят и контузените в момента Себастиян Флорес и Христо Сталев, както и Густав, който е на медицински прегледи в Италия./БЛИЦ