Треньорът на Ботев в оставка Енрико Пичони си търси печен адвокат. Култовият италианец се зарече, че ще скъса от съдебни дела сънародника си Франческо Салерно, който уж му беше шеф в клуба, а сега се пише за част от новото ръководство.

"Не съм се намерил на улицата. Салерно ще отговаря за клеветите си в съда. Други хора и фенове помогнаха с пари на отбора, за да завърши сезона", каза Енрико Пичони.

"Ако си замина за Италия, не знам кой ще изпие уискито на Пловдив. Салерно ще отговаря. Никога повече не бих работил с този президент (б.а. - Христолов). Но за Ботев бих работил и във "В" група", добави Пичони.
24 часа по-рано Франческо Салерно нарече треньора пияница и го обвини, че е прибрал 60-70 000 евро, които били изпратени от Италия за отбора.

Междувременно Димитър Христолов удари на камък в опитите си да прати в Италия 5-6 от българските играчи. Те трябвало да се присъединят към митичния бразилско-конгоанско-италиански Ботев, който тренира в Реджо Емилия.

Христолов обявил, че са готови самолетни билети за днес за Иван Караманов, Лилчо Арсов, Васко Василев, Чудомир Григоров, Димитър Витанов и Илиян Йорданов. Те трябвало да летят с нискобюджетна самолетна компания за Милано. Групата обаче категорично отказала на пътува за Италия.

"Аз лично няма да тръгна. Търся си нов отбор", каза Витанов, който разтрогна договора си по вина на клуба. Същото сториха Чудомир Григоров и Йорданов./БЛИЦ