Аржентинецът Херман Пиетробон е поредният футболист, който ще си търси парите от ЦСКА чрез Арбитражния съд на БФС. Нападателят, който беше привлечен от Пирин в началото на годината, без да изиграе нито един мач за “червените”, е подал заявление до арбитража, че иска да осъди клуба за неполучени общо шест заплати. Искът е за около 30 000 лева, пише в днешния си брой вестник “7 дни спорт”.

Нападателят, който през есента беше един от най-силните играчи на Пирин, дойде на “Армията” в началото на годината. Той подписа договор, но след това не получи картотека, тъй като квотата за чужденци с гражданство извън ЕС беше вече запълнена. Пиетробон не изигра нито една минута с червения екип. От ЦСКА той е взел само една пълна заплата, плюс още две плащания за около 14 000 лв. Оставали още 30 000 лв. според претенциите на футболиста.

В момента Пиетробон още е без нов отбор, няма и картотека за ЦСКА. “Червените” могат да го използват само за снимка в календара на отбора. Очевидно в ЦСКА обаче не го броят за жив. От клуба са спрели да му плащат наема на жилището и наскоро аржентинецът е бил изгонен от изчерпалите търпението си хазяи.
Пирин също още не си е получил парите за нападателя, когото трансферира на “Армията” в началото на годината. Споразумението е било за изплащане на общо 150 000 евро, на три вноски от по 50 000. В края на миналата седмица ръководството на Пирин съобщи, че не е взело и лев за Пиетробон./БЛИЦ