Ръководството на Етър освободи още двама български футболисти от състава си. Това са защитникът Ивайло Русев и офанзивният халф Валентин Веселинов. Русев, който бе избран за Футболист № 1 за миналия сезон в анкетата на феновете, в първите три кръга изобщо не бе включван от Сердар Даят в групата. Веселинов пък бе единственият национал на Етър, като неотдавна бе викан в тима до 21 г. и игра срещу Сърбия. С тяхното освобождаване пък българските играчи в тима съвсем намаляха – само Любомир Любенов, юношата Николай Николаев и капитанът Саидходжа.

Най-интересното в случая е, че не някой от ръководството, а служители на хотела са уведомили играчите да си събират нещата. Както е известно, “виолетовите” се преместиха в Сливен и живеят в хотела на комплекс “Хаджи Димитър”, пише “Велико Търново спорт”.

“И двамата вече са аут и не са част от отбора, като Русев вече си тръгна, а Веселинов – до няколко дни. Това е вътрешноклубно решение”, каза треньорът Сердар Даят, без да посочва повече мотиви за раздялата.

Той обясни и защо не иска български играчи в отбора си: “Те са мързеливи и не правят разлика между личен и професионален живот”.