Вратарят на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов бе награден, след като спечели приза за футболист №1 на месец юли от спортните журналисти.

"Благодаря на всички, гласували за мен. Като вратар работата ми е да спасявам вратата от попадения, радвам се, че успях да помогна на тима ми да продължи напред", каза Пиргов, имайки предвид мача от Лигата на конференциите срещу Словачко (Чехия). Тогава стражът се превърна в герой, спасявайки три дузпи.  

"В последните години футболът се превърна и в статистика, събирам всякаква информация, това е важна част от подготовката ми за дузпите, когато те започнат, имам някакво шесто чувство, но също така играе роля шансът и късметът", добави той.

"Бях най-малкият в махалата, в която живеех, слагаха ме на вратата и така остана от детството.

Сгъстеният цикъл ни попречи в началото, доста основни футболисти ни напуснаха. За да окомплектоваш един отбор, е нужно време, а ние го нямахме, напуснаха ни 6 човека, ще ни трябва още малко време за стиковка, тъй като в отбрана дойдоха нови хора. В течение на мачовете ще ставаме още по-добри", каза още Пиргов.

„Чакаме мача със Славия, те са стойностен отбор с добри изпълнители. Надявам се и с малко спортен шанс да успеем да спечелим и първа победа". "Работи се на стадиона, строи се всеки ден на трибуна Бесика".

"Надявам се да завършим в първите три отбора в края на първенството. ЦСКА и Лудогорец имат по около 25 равностойни футболисти, при нас нямаме 25 равностойни футболисти, трудно ще се борим за титлата“, завърши вратарят.