ОФК Пирин (Благоевград) няма да може да разчита на Антон Гущеров и Станислав Бачев за гостуването на Беласица в регионалното дерби от 11-ия кръг на Югозападната "В" група, което е в неделя от 14:00 часа.

Бачев е наказан за 2 мача за червения картон в Панагюрище, а е изтърпял само един двубой от санкцията си. Колкото до родения в Петрич Антон Гущеров, той няма да бъде на разположение на Йордан Самоковлийски, тъй като все още БФС не е прекратил договора си с Любимец, където игра за последно, пише е-79. Очаква се това да стане през новата седмица и едва тогава спортно-техническият щаб на Пирин ще може да картотекира футболиста.

За мача с Беласица обаче на линия вече ще бъдат Александър Башлиев и капитанът Андрей Стоев. След като пропусна последните две срещи на отбора си заради контузия, Стоев се включи в двустранната игра вчера наравно със съотборниците си.

Съвсем нормално е дербито да се очаква с нетърпение с оглед на факта, че Пирин е лидер в Югозападната „В“ група и няма загуба от началото на сезона. "Орлетата" са на върха с 28 точки, а Беласица има 12 и заема 9-ото място.