Пирин (Благоевград) и Витоша (Бистрица) завършиха наравно 1:1 в дербито на междинния кръг в Югозападната “В” група, а с този резултат “орлетата” окончателно убиха надеждите си да се борят за завръщане в професионалния футбол.

Мачът започна много добре за Пирин и в 13-та минута Цветан Николов вкара за 1:0. При гола обаче той се сблъска с вратаря на Витоша Димчо Митов и двамата бяха заменени заради контузия. До края на полувремето благоевградчани имаха шанс да вкарат още един гол, след като Божидар Васев опита да прехвърли резервния вратар на Витоша Недялков с удар от центъра.

Секунди след подновяването на играта Витоша изравни. Мурад Ибрахим буквално подари топката на Боби Павлов и опитният футболист вкара за 1:1. След този гол Пирин тотално забрави за какво е на терена и допусна куп опасности пред вратата си, но до ново попадение не се стигна.

След последния съдийски сигнал хора от щабовете и на двата отбора бяха на косъм да се сбият в центъра на терена, но бързата намеса на полицията предотврати по-сериозни инциденти.

Лидерът в Югозападната “В” група Марек пък с лекота победи със 7:0 Миньор (Бобовдол) и увеличи аванса си пред втория в класирането Витоша на 3 точки.

Треньорът на дупничани Румен Стоянов обаче изказа претенции към съдийството.

“Проверете колко картона ни дадоха при резултат 7:0. Тогава, когато мачът просто се доиграваше. Като сме първи е редно да има уважение към нас. Най-малко да ни изпратят нормален съдия. При всички случаи да е човек, който е свирил във футболна обстановка, а не някой, който го познават само майка му, баща му и двама съседи. Много ми идва вече, и искам да го кажа”, заяви Стоянов.

Той коментира и резултата на дербито в Благоевград.

“Просълзен съм от умиление, след като изгледах мача в Благоевград. Благодаря им за ферплея, цялото първенство играха честно. Двата отбора заслужават заедно, ръка за ръка, да влязат в “Б” група. А като си съберат бюджетите ще имат достатъчно средства и за “А” група”, в типичния си стил заяви наставникът на дупничани Румен Стоянов.

Той допълни, че и неговият отбор ще покаже феърплей в мача с Витоша, на негостоприемния и изпълнен с тифози стадион в Бистрица.