Завърналият се в професионалния футбол ОФК Пирин (Благоевград) стартира официално подготовката си за новия сезон в "Б" група. 26 играчи излязоха за първа тренировка, която започна с водосвет за здраве и успех от отец Кирил. Около стотина привърженици и общественици дойдоха да уважат събитието на стадион "Христо Ботев", като сред тях бяха и първите мъже в града – кметът Атанас Камбитов и председателят на ОбС съвет Радослав Тасков. Присъстваха и бронзовите медалисти от САЩ`94 Иво Андонов и Петър Михтарски.

Осем нови попълнения се явиха на старта на подготовката с "орлетата", като това са познатите състезатели - голмайсторът на Септември (Симитли) Мартин Тошев, дошлите от Миньор (Перник) Антон Киров и Томислав Павлов, Георги Фикийн и вратарят Красимир Костов от Пирин (Разлог), Иван Иванов от Добруджа, Стилян Николов от Сливнишки герой и другият страж Веселин Ганев, който се завръща от Банско.

От състава, завършил на първо място в Ююгозападната "В" футболна група през миналия сезон, отсъстваха Станислав Бачев, Веселин Стойков, Димитър Илиев, Захари Димитров, Андон Гущеров и Владислав Шумантов, които ще продължат кариерата си в други отбори.

”Името и марката Пирин задължава да се борим за влизане в "А" група”, категоричен бе старши треньорът на благоевградчани Йордан Самоковлийски. Той също така съобщи, че подготовката ще премине на три етапа, включващи десет дневен лагер в Белица, а контролите стартират на 5 юли, като съперник ще бъде Брегалница (Щип).

Максимални усилия ще бъдат положени Пирин да завърши на първо място и да се класира в "А" група, начерта целите на "орлетата" градоначалникът Атанас Камбитов.

Пирин (Бл) ще се подготвя в домашни условия до 7 юли, когато заминават Йордан Самоковлийски и футболистите му заминават на лагер в Белица.

В щаба на наставника има ново име - Антон Дончев, който идва от Септември (Симитли) и ще бъде новият кондиционен треньор на "орлетата".