Ръководството на  Пирин (Благоевград) се обърна към феновете си с молба за подкрепа в предстоящото дерби между първия и втория в класирането на Югозападната "В" група. В неделя "орлетата" се изправят срещу Сливнишки герой на ст. "Христо Ботев". Срещата бе поверена на международния съдия Александър Костадинов. Междувременно от щаба на "зелените" няма да могат да разчитат на тежко контузения Владислав Шумантов, който счупи ръка в Петрич миналата неделя.

Пострадал от шутовете на футболистите от Беласица е и Атанас Спириев, който също е под въпрос. Готов за игра обаче е капитанът Андрей Стоев. Очаква се старши треньорът Йордан Самоковлийски да може да разчита и на новото попълнение Андон Гущеров, който днес разтрогна договор с Любимец и може вече да бъде картотекиран, пише struma.com. Ето какво се казва в обръщението на клуба към привържениците:

"Ръководството на Пирин официално благодари на привържениците на клуба за истинската и мощна подкрепа към отбора в гостуването на Беласица в Петрич. Зелената агитка беше дванадесетият играч в тази среща и само липсата на спортно щастие, както и малтретирането на нашите състезатели от страна на домакините, доведоха до равния резултат, който попречи на "орлетата" да се отблагодарят за прекрасната подкрепа от трибуните. Уважаеми привърженици, клубът се нуждае и от вашата вярна помощ в борба за промоция в професионалния футбол. Апелираме за пълна мобилизация и силна подкрепа в предстоящия важен двубой между първия и втория в класирането на “В” Югозападната група – Пирин и Сливнишки герой. Нека в неделя, от 14:00 на стадион “Христо Ботев”, създадем заедно една атмосфера, която футболен Благоевград заслужава."