Пирин (Благоевград) победи с 2:0 "Ботев" (Враца) в мач от 26-ия кръг на "Б" група. Срещата се състоя на стадион "Христо Ботев" пред около 300 зрители. Головете за победителите отбелязаха Антон Костадинов и Юлиян Попев.

Макар, че имаха явно превъзходство и диктуваха събитията на терена почти през целия мач, "орлетата", водени от новия си треньор Иво Тренчев, стигнаха трудно жизнено необходимите в борбата за влизане в "А" група три точки. Благоевградските футболисти започнаха с няколко вихрени атаки, но те не дадоха очаквания резултат. В 10-ата минута Антонио Хаджииванов пропусна да отбележи гол от изгодна позиция, стреляйки неточно от точката на дузпата. В следващата минута се наложи вратарят на Пирин Красимир Костов да се намесва решително при една от редките контраатаки на врачани, които рядко минаваха центъра. Малко по-късно и Тихомир Найденов стреля над гредата, пропускайки нова възможност за тима от Враца.

"Орлетата" продължиха да атакуват, спечелиха няколко корнера и след поредния в 30-ата минута след меле пред вратата на "Ботев" халфът Антон Костадинов се озова на точното място и вкара в мрежата на Христо Митов за 1:0.

Мачът продължи да се развива по същия сценарий. Врачани се отбраняваха храбро, а пиринци не намираха верния път към гола. На три пъти Тони Тасев опита с удари от границата на наказателното поле да отбележи, но не бе точен. Поредицата от корнери, наказателни удари и разбърквания пред вратата на гостите продължи и врачанската крепост рухна в 82-ата минута, когато капитанът Юлиян Попев вкара с глава ефектен гол за 2:0 след ъглов удар, изпълнен от Тони Тасев. Две минути преди края врачани останаха и с човек по-малко на терена, след като реферът Георги Гинчев показа втори жълт и червен картон на бранителя на гостите Любослав Петров. Всъщност днес "Ботев" бе записал в състезателния си списък само 15 футболисти. Както е известно, през седмицата "Ботев" се раздели с треньора си Адалберт Зафиров, като мястото му зае триото Тодор Гарев, Емил Маринов и Илия Вълов.

След загубата врачани остават в зоната на изпадащите - на 13-ото място с 25 точки. Първият тим над чертата е Верея с 31 точки.