Двамата бивши футболисти на Пирин (Благоевград) Фаик Таиров и Николай Димиров ще подсилят втородивизионния Пирин (Гоце Делчев) през пролетния полусезон.

Първият за последно игра в гръцкия Ехиникос и утре очаква да му пристигне жълтата карта и да подпише с неврокопчани за 6 месеца. Димиров пък за последно бе в Септември (Симитли) и утре също се очаква да започне подготовка с тима от Гоце Делчев.

Освен с тях двамата, ръководството на Пирин (ГД) се договори и с бившия футболист на Спортист (Своге) Никола Иванов, пише е-79. Очаква се след завръщането на Локомотив (Пд) от Испания, където отборът е на подготовка, изпълнителният директор на неврокопчани Иван Близнаков да се срещне със своя колега Атанас Узунов и да оформят документите за вратаря Димитър Грабчев, който ще играе като преотстъпен в тима от Западната "Б" група.

Нападателят Благомир Мастагарков, който също е собственост на "смърфовете" пък ще бъде освободен, тъй като Пирин разполага с достатъчно играчи на този пост. Клубният началник на неврокопчани Иван Близнаков информира, че след среща с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов е било взето решение капитанът Марио Близнаков да остане в тима до лятото и да помогне на родния си тим да остане в професионалния футбол. Тогава изтича договорът на голмайстора и той спокойно може да премине в друг отбор.

В Гоце Делчев все още очакват кандидат-президент, но засега има гаранции, че отборът няма да има проблеми да започне втория дял от шампионата в Западната "Б" група.

След равенството 0:0 с елитния Пирин (Благоевград) и победата над юношите на "Левски" със 7:0 в последните два дни, Пирин (ГД) ще изиграе следващата си зимна проверка в сряда с формацията на Иво Андонов – Пирин 2001. В събота е предвидена контрола с Перун (Кресна), а на 19 февруари неврокопчани заминават за Македония, където ще премерят сили с Работнички. /БЛИЦ