Пирин направо възроди Гоце Делчев. Това е общественото мнение на хората, след като вече за втори път отборът направи неврокопчани щастливи с победите с по 2:1 над Миньор (Перник) и "Ботев" (Враца). Вижда се обаче, че освен кауза да побеждава и да прави феновете щастливи, отборът отделя от времето си, за да помага на хора в беда. От какво? Ами от това: До редакцията на TopPresa.com стигна информацията за нова, този път добродетелна и благотворителна кауза на отбора.

Единодушно и ръководство, и технически персонал, и играчи са взели решение да помогнат на свой приятел в беда. Става въпрос за бившия футболист на Пирин (Гоце Делчев) Мартин Газиев, който се бори с коварна болест - апластична анемия. Талантът има нужда от пари, за да му бъде направена трансплантация, която да го излекува. За целта в неделя, когато е домакинството на Лудогорец, на всички пунктове, където ще се продават билети, ще има сложена кутия за дарения, с надеждата парите за трансплантацията на Газиев да бъдат събрани.

Президентът на Пирин (ГД) Антонио Сакъджийски потвърди информацията. „На мача с Лудогорец, на който вече официално се потвърди, че ще присъства и премиерът Бойко Борисов, ще има сложени кутии, за да помогнем на Мартин да събере парите. Но това не е всичко. Със сигурност през септември Пирин (Гоце Делчев) ще организира благотворителен мач с отбора на Мартин – Работнички (Скопие). По всяка вероятност ще използваме времето през паузата, когато няма мачове. Целта ни е да съберем парите, нужни на Мартин, за да може най-скоро да му се радваме по нашите и чуждите терени”, заяви Сакъджийски, убеден, че съгражданите и приятелите на Мартин ще му протегнат ръка в трудния момент, както ще направи и Пирин (ГД).