Предстоящата контрола на Пирин (Гоце Делчев) срещу Септември (Симитли) ще бъде с благотворителна цел, обявиха от ръководството на клуба. По инициатива на фенклуба спарингът, който ще се състои в събота от 14:00 на Градския стадион в Гоце Делчев ще бъде за набиране на средства за нуждите на четирите гарнитури от ДЮШ.

За целта управата на тима уважи желанието на запалянковците мачът да бъде с вход от 5 лева, които ще бъдат разходвани за закупуване на екипировка за въпросните формации на подрастващите.

За целта и за максимална прозрачност е формирана комисия, която ще се занимае с преброяването и разходването на средствата, стана ясно след изявление на сдружението на привържениците на неврокопчани. От там в свое изявление поканиха всички, които желаят да присъстват и да дадат своя принос за школата на клуба.

„Бъдещето на децата и на клуба е грижа не само на ръководството на Пирин (ГД), но също на нас феновете и всички, които обичат клуба и града. Само, когато всички сме заедно можем да постигнем добри резултати в името на каузата на нашия отбор”, коментират от фенклуба.

Преди двубоя със Септември (Симитли) се очаква да бъдат представени официално новите попълнения на отбора Димитър Крушовски, Георги Самокишев, Зефир Катунчев, Ели Маркес, Виктор Шишков и Огнян Стефанов, които бяха одобрени от треньорския екип и дадоха съгласието си да се състезават за залено-белите по-рано през седмицата.

В този мач има вероятност поне за няколко минути на вратата на гоцеделчевци да застане неизменният титуляр в последните две години Абди Абдиков. Всичко ще зависи обаче от условията в деня на мача, моментното му състояние, а така също и от мнението на лекарите, които ще имат последната дума по казуса.
Георги Александров/БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA