Тотална мобилизация обявиха от фенклуба на Пирин (Гоце Делчев). Организацията на ултрасите на "зелено-белите" излезе със специално обръщение в навечерието на двубоя с Монтана. Апелът към всички, които обичат отбора е да дадат своята подкрепа в предстоящите тежки изпитания до края на сезона и да помогнат на футболистите на Тенчо Тенев да останат в „А” група. В обръщението си привържениците на неврокопчани дори дават за пример агитката на "Левски".

БЛИЦ публикува цялото обръщение от фенклуба на Пирин (Гоце Делчев):

към всички, които обичат ФК Пирин (Гоце Делчев) и държат за града и региона

Уважаеми дами и господа,

Отправяме апел към вас да се обединим и да дадем своята подкрепа за любимия ни отбор, който се бори за оцеляването в „А” група и за честта на града и региона. Обръщаме се към всички вас да дадем опора на момчетата, които дават всичко от себе си. Именно, когато всички сме обединени и сме едно цяло, тогава можем да направим големи победи и да имаме много мигове за радост. Дали е нужно да припомняме мачовете с Миньор, Черно море, Локомотив (София) или този с „Левски”, когато заедно с играчите на Пирин бяхме едно цяло и отборът направи така, че всички да сме горди, че сме негови привърженици. Вярно е, че имаше загуби като тези с Черноморец, ЦСКА или „Ботев” (Пловдив), но това е част от играта. 

Идва един съдбоносен мач за нашия отбор, този срещу Монтана. Двубой срещу пряк съперник за оставане в групата. Среща, която ще бъде срещу силен съперник и няма да бъде никак лека, но трябва да бъде спечелена от нашия отбор непременно, за да се направи решителна крачка към оцеляването в „А” група.

Знаем, че на футболистите ни не е никак леко, има сериозно напрежение върху тях, защото и те горещо желаят успеха, именно сега е моментът да им окажем подкрепа. От нас зависи да ги вдигнем след неприятното поражение в Пловдив миналата събота и да го забравят по-бързо, да им вдъхнем кураж към победа. Сега в трудния миг е важно да докажем, че сме истински фенове на отбора и че истински обичаме нашия край, защото е много лесно да аплодираме и да скандираме името на отбора, когато той побеждава. Далеч по-важно е да се даде кураж в труден момент. Нека вземем пример от агитките на големите отбори – тези на „Ботев” (Пловдив), ЦСКА или най-пресния случай – феновете на „Левски”, които не спряха да подкрепят своите и викаха дори още по-силно за тях, след като получиха гол и нещата не вървяха добре за отбора. Нито един от тях по време на двубоя не напсува или обиди треньор или футболист. Никой от тях не започна да напада своите. Всичко това се случва след мача, а не по време на него, когато любимият отбор е подложен на изпитание и се нуждае от всяка доза подкрепа. Нека бъдем като тези агитки и да покажем, че дори можем да бъдем по-добри от тях още в неделя, още на мача с Монтана, защото така не само ще помогнем на футболистите, на отбора, но и ще направим  така по-младите да дойдат на стадиона, да заобичат отбора, да се научат на патриотизъм и на обич към родното място!

Затова в неделя на 21.04.2013 г. от 17:00 часа нека бъдем заедно и да подкрепим Пирин. Да напълним стадиона и да бъдем 12-ия играч! Да си пожелаем след това да празнуваме трите точки, защото вярваме в момчетата, треньорите и ръководството, които дават всичко от себе си да се работи нормално в клуба и Пирин да го има!

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ