Две години след изпадането от "А" група в Пирин (Гоце Делчев) отново правят нов отбор, който обаче се противопоставя до момента доста успешно на противници от "Б" група в контролите.

Новият старши треньор на пиринци Тодор Киселичков завари едва 4-5 човека от миналогодишния състав, а селекцията се прави в движение. Бургазлията добави доста момчета от школата и от по-малки клубове в региона, а също така постоянно идват и нови хора на проби.

До момента Пирин (ГД) отстъпи с 2:3 на Банско, след което завърши 1:1 с Пирин (Разлог) и вчера 2:2 със Септември (Симитли).

"Доволен съм от старанието и желанието, което влагат момчетата в подготовката. Мисля, че се развиваме в правилната посока като отбор. Надявам се да вземем и още хора на някои позиции, за да вдигнем нивото. За съжаление, много хора от миналогодишния отбор са напуснали, но ние не се предаваме.

Гоце Делчев е футболен град, ще се намерят добри играчи, а също така по време на първенството се надявам и на подкрепата на публиката, коментира Тодор Киселичков. Младият специалист допълни, че макар и в трета дивизия, организационно и финансово Пирин е подреден отбор.

"Хората, които ръководят клуба, се стремят всичко да е наред и се справят. Мога да кажа, че на ниво В група нашият отбор е много добре подреден", добави бургазлията.

"Във вчерашната среща със Септември (Симитли) се представихме по-добре от противника, без да звучи нескромно. 2-3 пъти изпуснахме да вкараме сами срещу вратаря, но това го отдавам на младостта на отбора.

В сряда Пирин (ГД) гостува на Вихрен (Сандански) в поредната си проверка, а за събота се търси още един мач, след като гръцки отбор е отказал приятелската среща в последния момент.

През този сезон Пирин (ГД) ще играе отново с ЦСКА в една дивизия, но не в А, а във В група. В южния град чакат с нетърпение мачовете, но отказват да се ангажират с гръмки изхвърляния и цели.