Пирин (Гоце Делчев) ще може да разчита на Любомир Витанов и Марио Близнаков за съботното гостуване на Миньор (Перник) от първия пролетен кръг на първенството, разбра БЛИЦ. Срещата е на 2 март (събота) от 15:30 часа.

Витанов и Близнаков ще могат да играят с екипа на неврокопчани, след като вчера клубът картотекира двете си нови попълнения, които взе през зимната пауза. Двамата пък си останаха единствените привлечени играчи в тима от южния град, който запази гръбнака на тима и практически се оформи като най-пестеливият сред всички останали в „А” група. С тяхното привличане "зелено-белите" спазиха дадената дума да залагат основно на местните кадри и вече играчите от града и региона станаха с двама повече.

На линия за двубоя с Миньор са и получилите кратка почивка през миналата седмица Любомир Гуцев, Румен Лапантов, Борислав Хазуров и Веселин Марчев, които не взеха участие в последната за зимната подготовка контрола срещу Банско (0:0).

Другата добра новина в лагера на неврокопчани е, че претърпелият артроскопия титулярен вратар Абди Абдиков вече започна натоварвания. От вчера той тренира във фитнеса, като следващата седмица по лекарска препоръка ще започне занимания с топка. Той обаче няма да играе за Пирин срещу Миньор в Перник, както и е под въпрос за срещата от 17-ия кръг с "Ботев" (Враца).

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ