Пирин изпраща следващата седмица хора в Аржентина, които да върнат обратно в отбора защитника Емануел Мартинес. Гаучосът замина за родината си миналата зима и след трансфера на сънародника си Херман Пиетробон в ЦСКА се изплаши, че ще остане сам и не се завърна повече в Благоевград. Оттогава обаче Пирин продължава да плаща пари за него като осигуровки в БФС, тъй като той е с договор до 2011 година.

На няколко пъти родната централа също е изпращала факсове до тази в Аржентина за бранителя, но оттам мълчат. Това принуди ръководството на "орлетата" да командирова следващата седмица за Латинска Америка и до родния град на футболиста Росарио изпълнителния директор Христо Дундалов, който знае добре испански, твърди е-79. С него ще замине и един от помощниците на Стефан Грозданов - Васил Петров, който ще съчетае пътуването с наблюдение на таланти от Аржентина, които евентуално биха подсилили отбора от Благоевград през следващия сезон.

В Пирин са категорични, че Мартинес е техен юноша, тъй като футболистът навърши 18 години именно при "орлетата" и ще искат компенсация за него, ако желае да заграе за някой тим от родината си.

На турнира "Черешова купа" в Кюстендил на 18 и 20 май Пирин ще изпробва двама нови футболисти. Засега имената се пазят в тайна, но става въпрос за халф от Ботев (Пловдив), който е с разтрогнат договор и нападател от Германея (Сапарева баня). /БЛИЦ