Младият старши треньор на Пирин Иво Тренчев, който бе начело на тима в последните шампионатни кръгове в "Б" група, е категоричен, че класирането за елита е напълно заслужено. Според него то е резултат от упоритата работа през четирите години, прекарани в долните дивизии.

„Радвам се най-вече за момчетата. Те са главните действащи лица, наистина напрежението беше през цялата година върху тях. Изстрадаха много, но напълно заслужено отборът се класира за "А" група", заяви младият наставник, цитиран от "Тема спорт".

Като основен проблем той открои създаването на голови ситуации и неумението на футболистите да ги вкарват.

„Това беше тънката разлика между нас и Монтана. Те си вкарваха ситуациите, а ние не. Затова се получи такава разлика. Но не вярвам, че тази в класите е толкова голяма, колкото е в класирането. Ние в преките двубои два пъти бием Локомотив (Горна Оряховица), с Монтана два пъти завършваме наравно, така че напълно си заслужихме втората позиция. Но, ако питате мен, трябваше да сме много по-близо до Монтана. В крайна сметка важно е, че влизаме", добави Тренчев.

Той заяви, че не е наясно дали ще остане на треньорския пост и занапред.

„Аз съм с „А" лиценз, треньорът за елита трябва да е с лиценз „Про". Нямам идея какво ще се случи. Нека се порадваме сега, ще седнем, ще поговорим от понеделник нататък. Сега емоциите още властват, нека се избистрят главите. Но времето е кратко, който и да е, каквото и да е - трябва бързо да се реагира, защото най-късно до 12-15 юни трябва да се започне подготовка. Нивото на "А" група е много по-високо от "Б" и трябва да се мисли за подкрепления", коментира още бившият футболист на "Левски" и ЦСКА.

„Практиката показва, че при този формат отборите, които влизат от "Б" в "А" група, изпадат. Не ми се мисли в тази посока, но ще бъде трудно и трябва да сме пo-умерени в очакванията, по-толерантни", завърши Иво Тренчев.