Старшата възраст на Пирин 2001 започна със загуба у дома с 2:3 от Любимец новото първенство в Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се игра снощи на футболната база в Покровник.

На полувремето гостите от Любимец водеха с 3:0. Лозев откри в 18-ата минута, след като с прецизен удар не остави никакви шансове на Стефан Марков - 0:1. Шест минути по-късно най-добрият от състава на Любимец - Иван Минчев, стреля право във вратаря. В 33-ата авторът на първото попадение Лозев затрудни максимално Марков, който спря топката да влезе за втори път във вратата му с върха на пръстите. Минута по-късно Минчев изведе в наказателното поле Алексиев и той с диагонален удар покачи преднината на гостите - 0:2.

Домакините от Благоевград отправиха първия удар към противниковата врата едва в 38-ата минута. Тогава Благой Узунов стреля, но Хаджихюсеин спаси удара му, пише е-79. Три минути преди края на полувремето Минчев увенча добрата си игра с красив гол и направи резултата класически в полза на неговия отбор - 0:3.

През втората част талантите от школата на Ивайло Андонов бяха по-добрия отбор на терен и върнаха две попадения. Първо Димитър Калайджиев намали за 1:3 от дузпа в 65-ата минута, а в 75-ата Стефан Златанов бе точен за 2:3. Домакините обаче така и не успяха да стигнат до изравнително попадение до края на мача.