Отборът на Пирин, чийто лиценз за професионалния футбол бе отнет, ще играе в Югозападната "В" група. Това потвърди секретарят на Зоналния съвет на БФС Николай Младенов след тегления днес жребий.

Той уточни, че Пирин има основание и право да играе във "В" група, и ще започне с мач срещу Германея (Сапарева баня). Друг е въпросът дали ще играе, след като днес общинарите в Благоевград гласуваха доверие за възраждане на футбола в Благоевград на местните легенди Иво Андонов и Петър Михтарски.

Николай Младенов заяви, че отборът не може да се казва Пирин 2001, както се твърдеше, тъй като право за участие във "В" група има само този отбор на Емил Наков, а именно ПФК Пирин АД. От футболната централа казаха още, че документите, които кюстендилецът е разписал на Георги Бачев, нямат стойност и те не са запознати с тях, а и днес никой от въпросните лица не е бил на жребия.

Ако този отбор във "В" група не намери стадион, където да играе мачовете си, и се откаже от участие, автоматично в групата влизат Марек и Рилски спортист. Ако Пирин на Емил Наков и Георги Бачев все пак реши да участва, ще има бараж между тези два отбора, пише е-79. Както е известно, Марек и Рилски спортист загубиха през юни баражите за влизане във "В" група, съответно от Беласица и Оборище (Панагюрище). Николай Младенов сложи край и на спекулациите около лиценза на Перун (Кресна), като заяви, че днес представителят на този отбор е уверил, че клубът ще се състезава самостоятелно в третия ни ешелон, а Вихрен отива в "А" окръжна група.