Пирин (Благоевград) обърна драматично у дома Миньор (Перник) с 3:2 в зрелищен първи мач от 10-ия кръг на Втора лига.

Станислав Манолев (9) даде аванс на "орлетата" още в началото след центриране на Красимир Станоев. В следващите минути голови положения липсваха, а играта бе равностойна.

Антон Славчев (41) изравни с глава след центриране, при което стражът Франческо Руберто успя да се намеси и се стигна до добавка на футболиста на Миньор.

Малко след почивката в 47-ата минута Пирин можеше да поведе за втори път, но гредата спря "орлетата". Центриране по земя на Айна беше блокирано от Павлин Чиликов, а в опита си да изчисти бранителят нацели страничната греда. Пет минути след това Спас Георгиев не успя да преодолее стража на Миньор, останал очи в очи с него. 

След час игра Антон Славчев (60) отново се разписа с глава след много добро центриране на Иван Вълчанов от фаул и направи обрата пълен. В наказателното поле Славчев изпревари Конър Хендерсън. 

В 87-ата минута Джордж Оукли се измъкна зад гърба на защитата на Миньор. Това принуди Антон Славчев да фаулира нападателя в наказателното поле, а Георги Кабаков посочи точката за изпълнение на дузпа. Преслав Йорданов (89-дузпа) изравни от наказателния удар. Финалният щурм на "орлетата" даде резултат и Преслав Йорданов (90+6) им донесе трите точки с гол в последните секунди.