Дублиращият отбор на Пирин победи с 3:1 Славия в мач от 18-ия кръг. "Орлетата" получиха попадение още в 7-ата минута, но се добраха до крайния успех след голове на Илиян Христов, Иван Площаков и Тодор Симов.

Още в 7-та минута "белите" поведоха в резултата, след като удар на Себахтин Ахмед бе проспан от отбраната и вратаря на домакините. "Орлетата" обаче се окопитиха бързо и отговориха с няколко добри атаки. При една от тях удари на Илиян Христов бяха избивани на два пъти от голлинията.

В 25-ата минута бе отсъдена дузпа за Пирин, след като футболист на Славия игра с ръка в наказателното поле, но дошлият на проби Иван Площаков пропусна от бялата точка. В 37-ата Илиян Христов се пребори за топката в наказателното поле на "белите" и с хубав завършващ удар изравни - 1:1.

Няколко минути по-късно Площаков се реабилитира за пропуснатата дузпа, след като отбеляза втори гол за Пирин с прецизен прехвърлящ удар - 2:1. През втората част "орлетата" започнаха да дебнат за контраатаки и на няколко пъти чрез Христов, Площаков и Симов можеха да увеличат преднината си. Това стори именно Тодор Симов в 84-ата минута, когато озовал се сам срещу вратаря го финтира технично и отбеляза на опразнената врата за крайното 3:1. /БЛИЦ