Ръководството на Пирин разпространи декларация по повод нападките на ГЕРБ. Председателят на групата съветници в благоевградския местен парламент и общински ръководител на партията Йордан Андонов алармира за нарушаване на договора за ползване на стадион "Христо Ботев" между "Спортни имоти" и футболния клуб. Той твърди, че "орлетата" нямат право да играят контролите си на стадиона, за което от Пирин му отвърнаха, че мачовете са с благотворителна цел и не може да бъдат забранени.

Декларацията на Пирин:

Скъпи общественици, съграждани и привърженици на ПФК Пирин Благоевград

За втори път обичаният от всички нас в Благоевград ПФК Пирин е обект на политическа "дъвка" и грозно хулене. Група общински съветници от една управляваща партия категорично и безпардонно, и най-вече некомпетентно, се опитват да вкарат нашия любим футболен отбор в неприятна интрига, която единствено цели да дискредитира усилията на ръководството на Пирин, ръководството на дружество "Спортни Имоти", както и усилията на общинска администрация и част от ОБС на Благоевград, да запазят в момент на тежка финансова криза присъствието на клуба в елитната футболна карта на България.

От началото на подготовката, ръководството на ПФК Пирин категорично, ясно и редовно обяви, че всички приятелски мачове, част от спортната подготовка, ще бъдат играни с БЛАГОТВОРИТЕЛНА цел, като средствата събрани от нарочно направени КАСИ, ще бъдат предоставени на едно семейство в беда, което в предишни наши изявления нееднократно сме цитирали, но в днешните чувстваме омерзение да назоваваме, защото смятаме, че трябва да бъде оставено на страна от подобни грозни (не по наша вина) полемики.

В чисто футболно естество, уважаеми господа от група общински съветници от една управляваща партия, Вие трябва да знаете, че отборите, с които са провеждани срещи на стадион "Христо Ботев", отново почертаваме, само и единствено с изричното разрешение на фирмата по поддръжка - MSPORT, са бивши шампиони на България и категорично едни от най-уважаваните и стари провинциални футболни клубове.

Уважаеми господа,

За последен път Ви молим, да не намесвате ПФК Пирин в политически интриги, защото нашето битие в момента не е никак лесно, още повече, че на един от символите на Благоевград се налага повсеместен саботаж, който до днес ни беше необясним.

От Ръководството на ПФК Пирин Благоевград АД