Ръководството на Пирин обясни отлагането на честванията по случай 100 години Пирин. Както е известно, празникът на "орлетата" беше отложен за другата година, което предизвика и сериозно недоволство от страна на феновете.

Ето какво написаха от Пирин:

По повод въпросите относно празненствата, посветени на 100-годишнината на клуба припомняме, че честванията стартираха още през месец април тази година. Тогава бяха проведени две срещи между феновете и ръководството, на които официално бяха поканени всички приятели на Пирин и изложба, посветена на клубната история. Тържествата ще завършат през април 2023 г. с голям празник, който както вече бе обявено, изисква повече време за организация от първоначално предвиденото.

Следващата стъпка за отбелязването на 100-годишнината е изработването на специална юбилейна линия от клубни артикули, които ще бъдат налични в най-скоро време и всеки привърженик на Пирин ще може да се сдобие с тях.

В същото време искаме да благодарим на Община Благоевград за пълната подкрепа, която ни оказва по време на предварителната организация на юбилея.

Относно отлагането:

Според предварителния план основният празник по случай юбилея на клуба трябваше да включва приятелска среща с реномиран съперник, която да се проведе на 22.09.2022, но поради независещи от нас обстоятелства, планираната среща така и не се състоя. В последствие празникът бе отложен за 22.10 и трябваше да включва мач между ветерани на клуба, концертна програма и други активности. Поради невъзможността към празничната програма да се присъединят множество важни участници и краткото време за подготовка, бе взето решението празникът да бъде отложен за 22.04.2023 г.

Благодарим за разбирането и само Пирин!