ОФК Пирин (Благоевград) разби Витоша (Долна Диканя) с 4:1 в мач от Югозападната "В" група. Победата изкачи "орлетата" с три точки по-близо до вече бившия водач в класирането Витоша (Бистрица), който загуби от Сливнишки герой. Лидер във временното класиране е Марек след победа с 4:0 над Германея.

Победата за пиринци днес обаче даде свидни жертви, след като за два жълти картона бе изгонен Мурад Ибраим, който ще пропусне гостуването в неделя срещу Рилски спортист в Самоков. Антонио Хаджииванов пък отново получи болки на мястото на старата си травма и е също под въпрос.

На всичкото отгоре главният рефер на срещата изгони по неясни причини старши треньора на благоевградчани Йордан Боздански, посочва novsport. Срещата започна перфектно за Пирин, след като Ибраим бе точен от пряк свободен удар още във втората минута за 1:0. Дежурният голмайстор Методи Костов направи 2:0 от дузпа, преди гостите да върнат едно попадение след добра контра в края на полувремето.

Втората част отново започна взривно за "зелените", които отбелязаха още в 46-ата минута чрез Благов. В последните 20 минути мачът тотално се обърка, след като Ибраим бе изгонен за втори нелеп жълт картон, а Хаджииванов се контузи десет минути преди края.

Именно той бе автор на последното попадение, след като остана очи в очи с вратаря на гостите и го прехвърли в 69-ата минута. Хубавата новина от днес за пиринци бе, че в игра се завърна излекувалият се от контузия Божидар Васев, който успя да пропусне чисто положение в края на мача.