Пирин започна лятната си подготовка с повече от 40 футболисти, но без нито един нов. Изключение прави бившият нападател Борис Кондев, който се върна от престой в Азербайджан. Тренировката на стадион "Христо Ботев" започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Николай, бе гръмнато шампанско за здраве и успех. На първата тренировка не присъства старши треньорът Наджи Шенсой, както и един от мажоритарните собственици на клуба - Николай Галчев. Другият основен акционер в клуба Петър Байкушев заяви пред журналисти, че отборът ще продължи да разчита изключително на футболисти от собствената си школа.

"При тази армия, която виждате в момента от над 40 футболисти, защо трябва да търсим други. Знаете колко трудно е на днешно време да се правят трансфери, да се дава висока цена и да се търсят скъпи футболисти. Разбира се, всеки един треньор иска по-добри и нови футболисти. Шенсой също е поставил своите искания за селекцията, но засега ще се работи с тези футболисти, които в момента са на стадиона. Окончателната група ще бъде определена след двата тренировъчни лагера", заяви Байкушев.

Петър Байкушев заяви категорично, че договор за преотстъпване и трансфер на Спас Делев в ЦСКА няма. "Дали сме съгласие да замине с ЦСКА на лагер в Австрия, обясни той. Поставили сме нашите условия в проект за договор, който сме предложили и чакаме тяхното съгласие. Нашето предложение е да бъде преотстъпен за една година с опция за продажба след това. Ако се съгласят, дали сме срок до 15 юли.

Една продажба е факт, когато този, който продава, получи парите. Изключваме възможността да подпишем договор, без в клуба на постъпят средствата, които сме определили за Спас Делев. Така че оттук-нататък нека се спрат спекулациите за Спас Делев и всякакви интерпретации по този въпрос."

Байкушев не отговори конкретно на въпроса, къде ще играе отборът първите си домакински мачове от новия шампионат, заради започващия ремонт на стадион "Христо Ботев".

"Окончателно решение не сме взели, естествено ще желаем да играем възможно най-близо до Благоевград, но всичко ще зависи от това - стадионите в кои най-близки градове ще бъдат лицензирани от БФС", каза той.

Изпълнителният директор на клуба Малин Халачев допълни, че за първата тренировка не се е появил Любомир Витанов, чийто договор е изтекъл. Има още няколко души с изтичащи договори - Лъчезар Дафков, Ивайло Иваников, Мирослав Ризов, но тепърва ще се решава дали ще им предложени нови и дали ще останат в Пирин. В трансферната листа продължават да се футболистите Николай Чавдаров и Борислав Хазуров./БЛИЦ

Още за подготовката на Пирин тук