Пирин (Благоевград) приема Ботев (Пловдив) в четвъртфинал за Купата на България. Двубоят е днес от 20:00 часа на стадион “Христо Ботев” в Благоевград и ще бъде предаван пряко по Диема спорт 2.

Домакините ще разчитат на страхотната си серия на своя стадион. Пирин е в серия от пет поредни мача без поражение на “Христо Ботев” – четири победи и един равен. Тимът пусна гол у дома за последно на 12 декември 2016 година при равенството 1:1 с Берое. От тогава в четири поредни двубоя “орлетата” побеждават без да инкасират попадение. А последната загуба в Благоевград датира от 14 октомври – 1:3 срещу Лудогорец.

Все още не е ясно дали Иван Цветков ще играе за Пирин срещу един от бившите си отбори – Ботев (Пловдив). В предишните няколко дни се появи информация, че нападателят може да пропусне двубоя, тъй като има изпит в Благоевградския университет. Според слуховете Цветков иска да избегне срещата с Ботев заради сантимент. Той изкара няколко години в Пловдив и е един от любимците на местната публика.