Пирин победи Черноморец (Бургас) с 2:0 като гост  в мач от 7-ия кръг на "Б" група. "Орлетата" играха стабилно през целия двубой и заслужено се поздравиха с нови три точки, съобщават от пресслужбата на благоевградчани.

Първата част на мача започна с разучаване на съперниците, които играеха сравнително предпазливо. "Орлетата" първи погледнаха към противниковата врата и в петата минута Тасев нахлу опасно в наказателното поле, но се засуети преди изстрела и стреля встрани от вратата. Пет минути по-късно Благов опита далечен изстрел и опари ръкавиците на стража на домакините.

Така се стигна до 24-ата минута, когато след фаул от около 35 метра Златинов препарира вратаря за 0:1. Последваха няколко опасни атаки за черноморци, но Костов на два пъти спаси отлични възможности за гол. В края на полувремето Тасев изскочи на удобна позиция по десния фланг, но пропусна да отбележи.

Вторите 45 минути стартираха с натиск на домакините, но отбраната в зелено, както и стражът им в този мач Костов бяха на висота. До 70-та минута "акулите" обсадиха половината на Пирин, но положенията им бяха малко. Най-чистото изпусна Христов в 65-та минута, когато останал сам срещу вратаря стреля над вратата.

Последваха силни контраатаки на зелените, като първо Тасев остана очи в очи със стража на черноморци, но пропусна. В 72-ата минута, след перфектна контраатака в зелено, Хаджииванов стреля по земята от около 15 метра и отбеляза второто попадение за Пирин.

Десет минути по-късно Георгиев стреля точно с глава след корнер, но вратарят улови. Пет минути преди края Костов направи блестящо спасяване, след като Трайков стреля точно от фаул. До края на мача домакините нападаха хаотично и не затрудниха "зелените", които заслужено се поздравиха с трите точки. Пирин отново се качи на второ място с 16 точки и е само на две зад лидера във втория ешелон Монтана. В четвъртък Пирин играе за купата на България с Литекс от 18:00.

Съставът на Пирин:
Костов, Сандев (Варсанов), Стоев, Николов, Георгиев, Попев, Костадинов, Благов (Хаджииванов), Златинов (Креболиев ), Коцев, Тасев