Пирин (Разлог) ще доиграе сезона на своя стадион. Председателят на Управителния съвет на клуба Захари Беличинов официално внесе днес нужното писмо до СТК на БФС. Това означава, че не само предстоящото дерби срещу Марек в събота, но и другите две домакинства – срещу Калиакра и Академик (Свищов), ще се играят на стадион "Септември".

Заради предстоящия ремонт по проект на градския стадион в Разлог, се очакваше Пирин да играе през пролетния полусезон на стадиона в Симитли, което бе и официално заявено в БФС.

„Помолихме кмета г-н Герчев ремонтът да започне малко по-късно, за да може да доиграем сезона на своя стадион. Правим това заради верните ни фенове и той откликна на молбата ни, въпреки че имахме готовност много по-рано за първата копка. Искам да благодаря и специално на ръководството на Септември (Симитли) за колегиалността и за това, че ни предоставиха своя стадион, въпреки че ние не се възползвахме. Уведомихме и БФС и със сигурност доиграваме сезона в Разлог“, заяви пред е-79 Захари Беличинов.

На дневен ред е предстоящият мач с лидера в „Б“ групата – Марек. Той се очаква с подчертан интерес в Разлог. Местният Пирин спечели три от последните си четири срещи и, особено след победата над Дунав в Русе, направи голямата крачка към оцеляването за втора поредна година в „Б“ група. Двубоят с дупничани е в събота от 17:00 часа. Марек е лидер с 49 точки, на 9 пред втория Хасково. Пирин (Разлог) е на 7-ата позиция с 28 точки.