Пирин (Разлог) започва подготовка за новия сезон в „Б” група на 17 юни. Треньорът Иван Стойчев сподели, че времето до старта на първенството на 27 юли ще му бъде напълно достатъчно. Наставникът заяви пред е-79, че е изключително доволен от факта, че БФС прие от новия сезон в отборите от „Б” група да играят по четирима собствени юноши до 21-годишна възраст. В интерес на истината тимът от Разлог и през изминалия шампионат използваше толкова, че дори и повече младоци. Благодарение на това Стойчев ще може да разчита на обиграните Варсанов, Раданов, Родов и Балъкчиев.

Решението на БФС обаче ще създаде затруднения на някои други отбори от „Б” група, като Спартак (Варна) и „Раковски”, които използваха много по-опитни футболисти миналия сезон.

Иван Стойчев съобщи че вече има договорени 5 контроли, като изрази увереност, че няма да има проблеми по уточняването на датите. Пирин (Разлог) и през зимната пауза игра с Локомотив (София), Пирин (Гоце Делчев) и Места (Хаджидимово), с които ще се срещне и през този подготвителен цикъл. Засега под въпрос са контролите с „Раковски”, който също ще се готви в Банско, както и с бронзовия медалист от албанстия шампионат Теута.

През новия сезон Пирин (Разлог) ще разчита предимно на местни футболисти, като се изчаква потвърждаване за преотстъпването на Тодор Чаворски от „Левски” и Георги Аргилашки от Лудогорец и за новия сезон. Още в хода на шампионата тимът се раздели с Хаджиниколов, Шумантов, Б. Стоянов, а кръг преди края и с Аршинков и Богоев.