Лидерът в Югозападната "В" група Пирин (Разлог) стартира в понеделник подготовката си с петима нови футболисти. По всичко личи, че старши треньорът Иван Стойчев ще направи отбора по-силен за пролетта, тъй като всичките попълнения са му достатъчно добре познати.

Най-известното име от тях е Владислав Шумантов. Бившето "орле" последните години игра за Септември (Симитли) и Перун (Кресна) и ще бъде наистина попадение, тъй като Пирин (Разлог) се нуждае от хора в средата на терена, пише е -79. Другите нови играчи са Ангел Делчев, който идва от Созопол и е аматьорски национал. Както е известно, Иван Стойчев освен, че е треньор на Пирин (Разлог) е и селекционер на аматьорския национален отбор и познава добре качествата му.

Другите нови попълнения са Йордан Етов от Чепинец (Велинград), Димитър Димитров от Германея (Сапарева баня) и Васил Вакадинов. Последният е юношески национал и е от школата на Пирин (Благоевград), като за последно игра най-вече в Елитната юношеска група до 19 години.

Готова е и програмата с контролните срещи на Пирин (Разлог). Най-престижните от тях са през януари с лидера в „А” група Лудогорец и с все още действащия шампион Литекс, като и двете ще се играят в Сандански. Днес стана ясно, че пропада контролата със Славия. Наставникът на „белите” Мартин Кушев се отметна, въпреки че проверката бе договорена още в началото на декември. През последните години двата отбора винаги играеха контролни срещи във всеки подготвителен период и през зимата, и през лятото.