Мажоритарният собственик на Пирин Емил Наков свика извънредна пресконференция, на която обяви, че задълженията на благоевградския клуб към различни институции вече са набъбнали до 800 000 лева.

Наков обвини един от съдружниците си, че печели пари на гърба на Пирин. Според него акционерът Васил Миладинов успял да заработи около 5000 лева печалба от това, че негова фирма е дала заем на Пирин в размер на 98 000 лева.

"В офиса на Пирин се получи нотариална покана от фирма "Динатстрой", което дружество е представлявано от един от акционерите в клуба Васил Миладинов. Става въпрос за договор за паричен заем, сключен на 1 май 2009 г. за сумата от 63 000 лева, предоставени на Пирин. Срокът, за който клубът трябва да върне този заем, е с дата 30 септември 2009 г., като лихвата по сумата е в размер на 3547 лева. На 11 юни 2010 г. е отпуснат втори заем на клуба със срок за погасяване 11.12.2010 г. и лихва 1255 лева. Цялата сума, която е отпусната на Пирин е 98 000 и лихва за погасяване 4774 лева", обяви Наков.

"Тази фирма се представлява от мой колега, но този документ в клубната канцелария не съществува. Значи излиза така, че един от акционерите се е възползвал от своето положение и е формирал печалба от близо 5000 лева. Тепърва нашите адвокати ще се запознаят със случая. Аз в момента освен изпълнителен директор съм и акционер в Пирин и питам имам ли право да отпускам заем и да печеля пари? И питам тези пари не са ли били просто вноски, пропорционално разделени между всички акционери? Това не е правилно, но специалистите ще преценят, като със случая освен икономическа полиция ще се запознае и главният прокурор", добави Наков, като за пореден път даде гаранция, че Пирин ще продължи участието си в "А" група, независимо от финансовата криза в клуба.

Повече яснота за бъдещето на "орлетата" ще има идния понеделник, когато ще се проведе Общото събрание. /БЛИЦ