Пирин постигна шеста поредна победа в контролите от началото на лятната си подготовка. На терена в Белица момчетата на Йордан Боздански победиха с 2:1 втородивизионния Септември (Симитли). В игра за Пирин не се появи получилият контузия в мача срещу Локомотив (Пд) капитан на отбора Георги Георгиев.

На полувремето елитният тим от Благоевград се оттегли с аванс от един гол, дело на Веселин Стойков. В 38-ата минута нападателят на "орлетата" прати топката във вратата с удар от границата на наказателното поле.
Две минути след почивката Драги Коцев бе изведен зад отбраната на Септември и майсторски прехвърли вратаря за 2:0. Септември намали резултата в 81-ата минута, когато новото попълнение Борислав Кралев се възползва от неразбирателство в отбраната на Пирин и вкара за 1:2.

С тази контрола приключи и лагерът на Пирин в Банско, който веднага след мача се прибра в Благоевград. До първия мач от новото първенство с Черно море, благоевградчани ще изиграят още две контроли с Вихрен на 21 юли (сряда) и с Ком-Миньор (Берковица) на 24 юли (събота), когато ще бъде официалното представяне на отбора за новия сезон./БЛИЦ