Пирин (Благоевград) победи с 2:0 юношите старша възраст на ЦСКА в контрола, играна в село Сливница. За "орлетата" това бе шести успех от деветте изиграни проверки до момента тази зима.

Попаденията във вратата на "червените" паднаха през второто полувреме. Вкараха ги Димитър Наков и Димитър Воденичаров.

Първото полувреме бе сравнително скучно, като избраниците на Костадин Ангелов владееха повече топката, но до реални голови положения не се стигна. Опасни удари нанесоха Петров, Карачанаков и Костов, като последният дори нацели гредата малко преди почивката.

Втората част мина изцяло под диктовката на "орлетата", като младите футболисти на ЦСКА основно се защитаваха, но и контраатакуваха опасно. Избраниците на Костадин Ангелов отбелязаха след две центрирания, като при първото в създалото се меле Димитър Наков нацели добре топката от воле и отбеляза в 55-ата минута. В 70-ата пък Димитър Воденичаров скочи най-високо и се разписа с глава за крайното 2:0.

В края на мача греда удари и Башлиев, като отново след центриране и удар с глава нацели дирека.

В събота е последната контрола на Пирин за тази седмица. "Орлетата" излизат срещу Малеш от 11:00 на стадиона в село Микрево. /БЛИЦ

Съставът на Пирин: Митев, Дюлгеров, Михов, Макенджиев, Вакадинов, Петров, Кацимерски, Манолев, Костов, Карачанаков, Лулейски (Аршинков, Коемджиев, Наков, Башлиев, Жуниор, Костадинов, Иванов, Якимов, Воденичаров и Зехиров)