"Настройката в отбора на Пирин винаги е една и съща - и срещу Лудогорец, както във всеки мач, излизаме да играем със същото желание, страст и хъс за победа." Това заяви на пресконференция днес старши треньорът на благоевградския тим Неделчо Матушев преди утрешния двубой от шестия кръг на първенството в "А" група, в който благоевградските "орлета" са домакини на шампионите от Разград. Мачът е от 20 часа на стадион "Христо Ботев".

"Знаем силата на Лудогорец, те имат футболисти, способни да решат всеки мач, каза наставникът на Пирин. - Но няма да излезем като обречени, дано този път късметът бъде на наша страна." Той отново подчерта, че не може да бъде недоволен от старанието и труда, който футболистите му хвърлят в тренировките и мачовете, но се надява, че ще имат и шанса да отбелязват голове и да спечелят първата си победа в "А" група. Това пък ще позволи да спадне напрежението, натрупало се след първите кръгове и негативните засега резултати.

Според старши треньора момчетата не са паднали духом и продължават да се готвят упорито за всеки мач. Матушев е на мнение, че Пирин показва лице и не е бил надиграван в досегашните мачове от съперниците си, въпреки неблагоприятния им развой. Продължава да се се търсят и нападатели и голмайстори, от каквито има нужда отборът. За предстоящия мач от състава отпада поради контузия Александър Якимов. Оплаквания е имал централният нападател Мартин Тошев, който не е тренирал пълноценно два дни. Към пълно възстановяване върви след контузията му опитният защитник Александър Башлиев.

На линия за мача с Лудогорец ще бъде и Димитър Благов, съобщи Матушев. На пресконференцията днес управителят на Пирин Венко Попов призова представителите на медиите да се въздържат от разпространяването на слухове и подмятания за несъществуващи проблеми в клуба, които нагнетяват допълнително напрежение в отбора. Той призова и към търпение, защото счита, че отборът на Пирин е млад, тепърва се гради и ще израства, за което е необходимо време. "Всички искаме победи, каза той. Но един отбор се гради с години, а ние искаме за месец-два да имаме отбор, който да побеждава тимове с традиции, които се надграждат непрекъснато", посочи той.

Капитанът на Пирин Юлиан Попев, който също участва в днешната пресконференция, заяви, че колективът е здрав, футболистите работят здраво всеки ден, че имат пълна вяра и застават твърдо зад треньорското ръководство, както и то зад тях. Това той каза по повод на някои "писаници", както ги нарече, че играчите били срещу треньора. "Няма нищо такова, заяви капитанът. Искаме да завършим този мач с успех и гордо вдигнати глави", посочи Попев. Очаква се той да изведе с капитанската лента Пирин, а Лудогорец - друг благоевградчанин, неговият кум и приятел Светослав Дяков. По този повод Попев каза, че двубоят си е двубой, приятелството си е приятелство и за 90 минути трябва да се забрави кой е кум и кой кумашин.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015