Пирин (Благоевград) победи с 2:1 Видима-Раковски в контрола, играна на базата на "орлетата" в Рилци. За селекцията на Костадин Ангелов това бе четвърти успех в проверките за тази зима.

И трите попадения паднаха през второто полувреме, като мачът бе доста интересен за събралите се около 500 души публика.

Още в 7-ата минута Якимов бе изведен добре зад гърба на отбраната на гостите, но останал сам срещу вратаря се опита да го прехвърли и сгреши. Две минути по-късно отново той имаше възможност да отбележи, но в създалото се след корнер меле, стреля право във вратаря на тима от Севлиево.

В 29-ата минута гостите можеха да поведат в резултата. Траянов засече топката с глава, а кълбото бе вкарано във вратата от Владимиров, но прозвуча съдийски сигнал и попадението бе отменено заради засада.

Втората част започна добре за "орлетата", които успяха да открият в 56-ата минута, когато Якимов изведе перфектно Благой Пасков очи в очи срещу вратаря на гостите, като нападателят на Пирин не сгреши - 1:0.

Тимът от Севлиево обаче не се предаде и в 62-ата минута изравни с гол на Ангел Русев, който засече топката с глава след центриране на Господинов отляво.

Радостта на гостите не трая дълго. В 69-ата Веселин Стойков и Благой Пасков комбинирах перфектно, като първият бе изведен сам срещу вратаря, финтира го и отбеляза в опразнената врата - 2:1.

Следващата контрола на Пирин е на 9 февруари, като съперник ще бъде Етър. Видима пък ще мери сили с Банско на 7-и. /БЛИЦ

ПИРИН - ВИДИМА-РАКОВСКИ 2:1
1:0 Благой Пасков (55), 1:1 Ангел Русев (62), 2:1 Веселин Стойков (69)